Şambali Tatlısı Tarifi
Şambali tatlısı başta Filistin olmak üzere birçok Orta Doğu ülkesinde popüler bir yemektir. Bu tatlı irmik, şeker ve tereyağından yapılır, üstüne badem ve tatlı bir şurup eklenir. Mükemmel Şambali tatlısını yapmak için doğru malzemelere sahip olmanız gerekir.
Sambali tatlısının malzemeleri;
1/2 su bardağı irmik,
1/2 su bardağı şeker,
1/2 su bardağı tereyağı,
1/4 su bardağı süt,
1/2 çay kaşığı kabartma tozu,
1/4 çay kaşığı tuz,
1/2 su bardağı dilimlenmiş badem
1/4 su bardağı bal.
Şambali Tatlısı Yapılışı
Bu lezzetli tatlıyı yapmaya başlamak için fırınınızı önceden 350°F’ye ısıtmanız gerekir. Bir karıştırma kabında irmik, şeker, kabartma tozu ve tuzu birleştirin. Daha sonra karışıma tereyağını ekleyin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Yavaş yavaş sütü dökün ve karışım koyulaşana kadar karıştırın. Daha sonra karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine aktarın ve eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika veya altın rengi kahverengi olana kadar pişirmeden önce yüzeyi düzeltmek için bir tereyağı bıçağı kullanın. Bu arada bal ve suyu bir tencerede orta ateşte karıştırarak şerbeti hazırlayabilirsiniz. Bal eriyene kadar karıştırın ve kıvamına gelmesini sağlayın.