Yalan gibi görünebilir ama tüm yağların vücudumuz için kötü olmadığını biliyor muydunuz? Bu doğru! Doğru miktarda tüketilen yağlar, hücrelerin ve nöronların bileşiminin yanı sıra enerji sağlamak, A, D, E ve K vitaminlerinin emilmesine ve taşınmasına yardımcı olmak, hormon üretmek, vücut ısısını korumak için önemlidir.
Aslında Omega 3 vücut tarafından üretilmeyen ancak beslenme eksikliklerinin karşılanması için gerekli olan esansiyel bir yağ asididir¹. Besin, bir zamanlar “iyi yağ” olarak bilinen çoklu doymamış bir yağdır.
Bugün bu yağ asidinin faydalarını ve vücudumuzda nasıl çalıştığını açıklayacağız.
Omega 3’ün üç tipi yağ asidi vardır (ALA, EPA ve DHA). Ancak bunun her zaman sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları ve dengeli beslenmeyle ilişkilendirilmesi gerektiğini vurgulamak önemlidir.
Omega 3’ün önerilen günlük dozu kişiden kişiye değişmektedir. Tipik olarak sağlıklı yetişkinler için 250 mg, çocuklar için 100 mg ve hamilelikte 450 mg endikedir. Ancak bu yağ asidinin tüketimini rutininize doğru şekilde sığdırabilmek için bir uzmana danışmanızı öneririz.
Bu web sitesinde ve sosyal medyada sunulan içerik genel bilgi amaçlıdır ve doktorların, eczacıların, beslenme uzmanlarının ve/veya diğer sağlık profesyonellerinin tavsiye ve izlemelerinin yerine geçmez. İnternet sitesinde ve sosyal medyada açıklanan bilgiler, hastalıkların teşhis edilmesi, tedavi edilmesi, önlenmesi veya tedavi edilmesi niteliğine sahip değildir. Unutmayın, sağlık komplikasyonlarını önlemek için bir sağlık uzmanı tarafından takip önemlidir. Sağlığı ve yaşam kalitesini korumak için fiziksel egzersizle birlikte yeterli beslenmeyi öneriyoruz.