Kremalı mantar çorbası, özellikle harika aromasıyla orman mantarlarını kullanırsanız, hassas ve güzel bir tada sahiptir. Ancak beyaz kültür mantarı kullanırsanız çorbayı biraz baharatla tatlandırmanız gerekir. Hazırlanmasının hızlı olması ve çok fazla yemek veya malzeme gerektirmemesi hoşuma gidiyor. Sarımsakla tatlandırılmış krutonlarla servis etmeyi seviyoruz.
Bu Kremalı Mantar Çorbası – Basit ve lezzetli tarif için birkaç malzemeye ihtiyacınız var: mantar, patates, soğan, krema, tereyağı ve baharatlar.
Kremalı mantar çorbası nasıl hazırlanır – Basit ve lezzetli tarif:
Mantarları yıkayıp süzülmeye bırakın.
Soğanı ve patatesi temizleyip küp şeklinde doğrayın.
Bir tavaya bir küp tereyağı ve biraz zeytinyağı koyun. Soğanı kısık ateşte reçeli çıkana kadar soteleyin, ardından patatesleri ekleyip biraz kavurun.
Tuz ve karabiberi, sarımsak tozunu ekleyin, ardından mantarları ekleyin. Büyüklerse ikiye veya dörde bölün. Tüm aromayı yakalamak için her şeyi kahverengiye bırakın.
Her yerini kaplayacak kadar sıcak su koyun ve patatesler pişene kadar kaynatın.
Bileşimi bir blender ile püre haline getirin ve kremayı ekleyin. İyice karıştırıp tuz ve karabiberle tadını ayarlayın.
Sıcak çorbayı aromalı krutonlar ve fırında pişmiş mantar dilimleri ile servis edin.